Traplift subsidie

Traplift subsidie aanvragen kan via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). De WMO regelt ondersteuning voor mensen die om medische redenen een zorgmiddel nodig hebben. Uiteraard moet hiervoor eerst een bevestiging worden verkregen van een arts. Vaak zijn de redenen echter al medisch van aard en is het al zo dat iemand de trap niet meer kan oplopen wegens een verminderd mobiliteit of lichamelijke klachten. Een WMO traplift subsidie wordt dan vaak toegewezen omdat zo iemand afhankelijk is van een traplift.

Een WMO kan op twee manieren toegekend worden. Eén hiervan is zorg in natura. Hierbij krijgt men een traplift toegewezen van de gemeente. Een andere manier is het aanvragen van een Persoonsgebonden Budget (PGB). Bij deze regeling geldt dat men een geldbedrag krijgt van de overheid om daar zelf een traplift mee te kopen. De voorwaarden voor een PGB zijn echter strenger dan zorg in natura.

Traplift subsidie: in natura of in geld

Heeft u lichamelijke klachten waardoor u moeite heeft met het oplopen van de trap in uw woning? Veel mensen krijgen op den duur te maken met een verminderde mobiliteit waardoor het belastend kan zijn om naar boven te lopen. Echter, niet iedereen is in staat om te verhuizen naar een gelijkvloers woning. Bovendien hebben de meeste huizen toch minimaal één trap. Daarom is een traplift de uitkomst voor iedereen die zijn of haar trap vermijdt en hierdoor niet meer gebruik maakt van alle verdiepingen in huis.

Traplift subsidie in natura, ofwel een traplift via de gemeente, klinkt natuurlijk aantrekkelijk. Hierbij moet echter wel stilgestaan worden bij het feit dat een traplift van de gemeente vaak een standaard model is. De gemeenten werken namelijk in de meeste gevallen met een leverancier waar ze een afspraak mee hebben. Voor de afnemers betekent dit dat zij niet zelf voor het model kunnen kiezen. Wel dient iedereen die een traplift subsidie in de vorm van natura krijgt, hier een eigen bijdrage over te betalen. De hoogte van deze bijdrage is geheel afhankelijk van uw persoonlijke situatie en inkomen.

Traplift subsidie in de vorm van PGB

Traplift vergoeding in de vorm van een PGB wordt niet zomaar aan iedereen toegekend. U moet gegronde redenen hebben om te kunnen zeggen dat u niet akkoord gaat met een traplift van de gemeente. Dit moet u goed kunnen verantwoorden en dan is het nog de vraag of uw gemeente hiermee akkoord gaat. Daarnaast moet u beseffen dat een PGB vaak ook maar een deel van uw traplift vergoedt. Als u een iets uitgebreider model wilt, moet u er vaak alsnog voor bijbetalen.

Informeer bij Mobilae!

Indien u van plan bent een traplift aan te schaffen, raden wij u aan contact op te nemen met één van onze adviseurs. Om samen te kijken naar het financiële plaatje en de mogelijkheden. Soms kan particulier aanschaf misschien zelfs voordeliger voor u zijn!

Bel naar 071- 799 8222 voor het maken van een afspraak!