Traplift vergoeding

Heeft u een verminderde lichamelijke mobiliteit of bent u aan het revalideren waardoor lopen moeizaam gaat? Bent u op zoek naar een traplift omdat u uw trap hierdoor niet meer lopend op kan? Een traplift aanschaffen kan dan de uitkomst voor u zijn.

In sommige gevallen komt u zelfs in aanmerking voor een traplift vergoeding. Dat kan aan de orde zijn als bijvoorbeeld door een arts is vastgesteld dat u om medische redenen genoodzaakt bent om een traplift aan te schaffen omdat u anders uw woning niet meer kunt gebruiken. Een traplift vergoeding kan door de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) aan u verstrekt worden in de vorm van een Persoonsgebonden Budget (PGB).

Traplift aanschaffen met traplift vergoeding

Een traplift kan noodzakelijk zijn als u uw 2e of 3e etage niet meer kunt gebruiken omdat u niet verder dan de begane grond komt. Dat is vervelend, met name omdat het lastig is om steeds hulp te moeten inschakelen wanneer u wel een keer naar boven moet. Bovendien is het zonde, want u gebruikt maar een klein gedeelte van uw gehele woning. In dat geval kunt u ervoor kiezen om te verhuizen of uw spullen naar beneden te halen. Maar beide situaties hebben nadelen. Als u gaat verhuizen, moet u eerst op zoek naar een huis zonder trap. Daarnaast moet u uw vertrouwde woning verlaten voor misschien wel een minder mooie woning. Bovendien kost verhuizen tijd en geld. In het andere geval moet u genoegen nemen met alleen de begane grond van uw huis. Dat is natuurlijk ook niet de ideale oplossing!

Een traplift kopen kost uiteraard ook geld, maar u investeert wel in uw mobiliteit en vrijheid! Daarnaast kunt u in sommige gevallen profiteren van traplift vergoeding via de WMO. 

WMO en traplift vergoeding

Wanneer u een traplift aanschaft via de WMO, kunt u in aanmerking komen voor een PGB of een zorgmiddel in de vorm van Natura. Wanneer u een PGB krijgt bestaat uw traplift vergoeding uit een bepaald geldbedrag, terwijl een zorgmiddel in Natura betekent dat u een traplift krijgt. In dit laatste geval geldt echter wel een traplift eigen bijdrage.

Wilt u meer informatie over hoe u een traplift kunt kopen met traplift vergoeding? Neem dan contact met Mobilae. Onze deskundige adviseurs kunnen toelichten wat de voorwaarden zijn en u informeren welke instanties/ partijen u hier verder bij kunnen helpen.