Traplift leasen

Een traplift biedt een ware uikomst als u niet meer lopend naar de 2e etage van uw woning kunt. Dit kan het gevolg zijn van een verminderde mobiliteit of een revalidatieperiode van bijvoorbeeld een operatie. Wanneer u overweegt om een traplift te plaatsen, kunt u kiezen voor een traplift kopen, huren of traplift leasen. Maar voordat u overgaat tot aanschaf, is het raadzaam om het één en ander goed voor uzelf uit te zoeken. Zo kunt u er zeker van zijn dat u een weloverwogen beslissing neemt! 

Waar op te letten?

Wanneer u kiest voor een traplift leasen of een traplift kopen, weet u al wat de enorme voordelen van dit mobiliteitsproduct zijn. Maar weet u ook dat er verschillende modellen verkrijgbaar zijn op de markt? Trapliften bestaan voor zowel de rechte trap als voor de trap met bocht. Maar er zijn ook specifieke trapliften voor speciale trappen. Hieronder enkele voorbeelden van trappen die kunnen voorkomen in een woning:

  • Steektrap: rechte trap die twee verdiepingen met elkaar verbind zonder draaiing
  • Spiltrap: spiraalvormige trap (ook wel draaitrap genoemd)
  • Bordestrap: een bordestrap heeft een rustplateau met een draai van 90 of van 180 graden
  • Wenteltrap: een spiraalvormig trap met een ronding erin
  • Een kwartslagtrap: één van de trapsoorten die het meeste voorkomt. Een kwartslagtrap is een rechte trap met aan de onder- of bovenzijde een draai van 90 graden

Traplift leasen in plaats van kopen

Een traplift kunt u aanschaffen. Maar u kunt ook kiezen voor een traplift leasen of zelfs huren. Bij een traplift leasen betaalt u maandelijks een leaseprijs en eventuele kosten voor onderhoud en reparatie. Wanneer u een traplift gaat huren, betaalt u een huurprijs totdat u geen gebruik meer maakt van de traplift. Het grootste verschil tussen een traplift leasen en huren is, dat bij een lease de leverancier niet verantwoordelijk is voor service en reparatie. Dat valt dan onder het eigen risico. Verder kunt u voor € 90, - al een simpele traplift leasen.

Meer informatie over traplift leasen?

Wilt u meer informatie over het kopen, huren of leasen van een traplift? Mobilae helpt u graag verder bij het maken van een weloverwogen beslissing. Onze deskundige adviseurs kunnen u tot in de details uitleggen wat beter is in uw situatie. Meer informatie of een vrijblijvende afspraak? Bel ons. Wij helpen u graag verder!