Traplift aanschaffen

Een trap op- en aflopen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Wanneer lichamelijke toestanden het niet toelaten om gebruik te maken van de trap, bent u genoodzaakt om te zoeken naar een alternatieve oplossing. Want hoe komt u op de 2e of 3e verdieping zonder de trap op te lopen? In dat geval is een traplift aanschaffen hoogstwaarschijnlijk de beste uitkomst voor u. Zijn er dan geen andere oplossingen? Jawel, die zijn er. Maar als we de voor- en nadelen afwegen kan een traplift aanschaffen veel voordeliger voor u zijn dan te verhuizen of uw huis te verbouwen!

De trap niet meer op kunnen

Een traplift aanschaffen is iets waar u uiteraard eerst goed over nadenkt. U weegt de alternatieven tegen elkaar af voordat u een besluit neemt.

Het is erg vervelend als u niet meer gebruik kunt maken van uw trap. Vooral wanneer uw slaap- en badkamer niet gevestigd zijn op de begane grond, wat in 9 van de 10 gevallen ook daadwerkelijk zo is. De trap niet meer op kunnen betekent dan dat u een andere oplossing moet bedenken. Beneden slapen is een optie; dan haalt u uw bed en kleding naar beneden. Maar heeft u zoveel ruimte op de begane grond? Als u beneden gaat slapen, wilt u natuurlijk ook beneden kunnen douchen. Want u kunt immers niet naar boven en dus kunt u geen gebruik maken van de badkamer. Een badkamer beneden is natuurlijk erg fijn; maar heeft u wel de mogelijkheid tot zo een grote verbouwing? Bovendien kost het een hoop geld en is het niet in ieder huis mogelijk.

Verhuizen?

Een andere mogelijkheid waar u aan kunt denken is verhuizen. Een woning zoeken zonder trap. Dat kan bijvoorbeeld een seniorenwoning zijn. Maar ook aan deze optie zijn nadelen verbonden. Want u moet wel uw vertrouwde huis en omgeving verlaten, alleen maar voor een vervelende trap. Daarnaast is het een hele grote stap als u een koopwoning heeft. Bovendien is het ook niet altijd gemakkelijk om een woning te vinden die naar wens is. Nog maar niet te spreken over de kosten die een verhuizing met zich meebrengt!

Of een traplift aanschaffen!

De laatste optie, en eigenlijk ook de beste optie, is het kopen van een traplift. Een traplift aanschaffen betekent namelijk dat u weer zorgeloos gebruik kunt maken van uw trap. Daarnaast hoeft u niet meer weg uit uw vertrouwde woning en blijft alles als vanouds. Bovendien bespaart u een hoop verbouwings- of verhuiskosten met de aanschaf van een traplift. U investeert in uw toekomst en krijgt er een mobiliteitsproduct voor waar u nog jaren plezier aan kunt beleven. In veel gevallen in het zelfs mogelijk om belastingvoordeel te krijgen op een traplift. Dit voordeel kan oplopen tot wel 50%!

Wilt u meer informatie over het aanschaffen van een traplift? Bel voor meer informatie. Mobilae helpt u graag bij het beantwoorden van al uw vragen!